Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pálinkafőzési tippek 6

2008.06.27

A pálinka fogyasztása

A pálinka sokoldalú ital, ünnepi eseményekhez, családi összejövetelekhez, baráti találkozókhoz, étkezés előtt vagy után vagy, csak önmagában, de biztosan élményt nyújt a fogyasztása! A jó pálinka elkészítése külön tudomány, és ha már ekkora figyelmet fordítottunk az előállítására, érlelésére, akkor a fogyasztásakor tartsuk be az alábbi - alapvető - szabályokat:

~ pálinkát csak szobahőmérsékleten (18-20 °C-on ) igyunk, mert a hideg „elrejti”, míg a meleg

„előhozza” a pálinkában rejlő gyümölcsösséget, illatokat, aromákat

~ a pohár, amiből iszunk: talpas és „tulipán” (alul öblös, felül szűkülő) formájú legyen, mert

ebben szabadulnak fel az illatok és áramolnak (a szűkület miatt) az orrunk felé

~ a pálinkát sosem szabad egy hörpintésre meginni, csak lassan kortyolgatva, ízlelgetve szabad

fogyasztani, csak így élvezhető igazán a minősége

 

Forrás: Snapszmester

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

judit403.@citromail.hu

(judit, 2008.08.18 19:03)

Őrülők hogy megtaláltam,sok hasznos jó tanácsot olvastam.Engem különösen a bodza pálinka érdekelne,mert van gyümölcsünk,de sajnos nincs receptünk.Köszönettel