Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barack pálinka készités

2008.05.27

 

Kajszi barack pálinkánk az egyik legkeresettebb pálinka.  Elkészitése nagy  figyelmet  és tapasztalatot igényel. Az érett gyümölcsöt kimagozzuk, és hordóba rakjuk  fermentálódás céljából. Általában a kajszi érésekor a levegő hőmérséklete magas , azaz 30 fok C körüli vagy az feletti, ami nagyban meggyorsitja az erjedést, ha nem szabályozzuk a helység levegőhőmérsékletét, ami legjobb ha 20-25 fok közötti. A hordók lefedése is fontos tényező, mert az alkohol gyorsan elveszhet. A főzés időpontjának megállapitása nem a cefre leállásakor van,  inkább előbb mig nem áll le teljessen a forrás.Főzése ugyanolyan mint az almánál emlitettnél, azzal a különbséggel , hogy a maggal semmiképpen sem szabad eggyütt főzni  a magas ciántartalom miatt. Kitisztázás után érni hagyjuk , majd csak utánna állitjuk be a fokot. A  zamatja és illatja az alacsonyabb szeszfoknál intenzivebben érződik, igy egy jó kellemes illat és izharmóniát érünk el.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

branislavpapp@gmail.com

(Bane, 2009.07.29 14:38)

a barack palinka hany grados-fokos kell hogy legyen kifozes utan ?

Re: branislavpapp@gmail.com

(barna, 2012.09.16 18:08)

48-52 f0k kozott. Tudott, hogy az alacsonyabb alkohol fok jobban feltarja a gyumolcsos aromat !

Re: Re: branislavpapp@gmail.com

(Fazakas géza, 2017.07.10 23:53)

6800.Hódmező.

(Papa, 2016.07.05 21:56)

Azt szeretnémtudni,hogy kb.hány nap alatt forr ki a cefre,és kb.mennyit hoz literbe.

6800.Hódmező.

(Papa, 2016.07.05 21:54)

Azt szeretnémtudni,hogy kb.hány nap alatt forr ki a cefre,és kb.mennyit hoz literbe.

2459 Rácalmás Mikszáth K 9

(Szekers István, 2011.07.07 15:27)

2459 Rácalmás Mikszáth K 9

(Szekeres István, 2011.07.07 15:25)

judit.erdei@freemail.hu

(Erdei Judit, 2009.08.01 18:54)

A cefrébe kell bele rakni cukrot???

nagy.sandor@t-online.hu

(Sándor40, 2011.05.08 09:04)

100liter masszához kb. hány kiló barack kell ?

Re: judit.erdei@freemail.hu

(Recsó, 2009.12.13 22:46)

Egyáltalán nem kell bele cukor!!!, de ha nem lehetne lebeszélni róla és mégis tesz bele, akkor igen a cefrébe kell tenni de nem a kristálycukrot, hanem langyos vízben feloldva a cukrot és a cefréhez önteni.

kis_Imi@citromail.hu

(Imi, 2009.10.30 07:44)

igen a cefrébe kell a karamelizált cukrot tenni!

Re:branislavpapp@gmail.com

(Recsó, 2009.07.30 14:47)

A barackot legjobb 18 esetleg 19 grádra állítani. A fok a grad 2,5 x-se.
Üdv.