Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Piros gyümölcsök gyógyhatása

2009.01.18

 

Régóta kerestem a választ arra a kérdésre, hogy mit kell többet fogyasztanunk ahhoz, hogy az imunredszerünk erősödjön olyannyira, hogy ellenálljon a különböző gyulladásoknak, fertőzéseknek.

 

Biztatónak találtam a piros szinű gyümölcsök nagyobb mennyiségű fogyasztását nap mint nap. Ugyanis eggyik gyermekünk nagyon sovány nincs étvágya és minden évben többször kell orvoshoz fordulnunk gyulladások miatt. Ilyenkor általában antibiotikumot irnak fel (kivéve a virusos eredetűeket), amitől a szervezete még jobban elveszti az elenálló képességét Amire kilábal a bajból és erőre kapna jön egy újabb fertőzés és kezdődik minden előröl. Orvosi rendelők sorozata, innen-oda, onnan-ide változás pedig nincs, láz kiújul , ősztől tavaszig folyamatosan beteg, kisebb szünetekkel. Tavaly ősszel evett gránátalmát és nagyon izlett neki, és kért még, igy ötletet adott arra, hogy utánanézzek, hogy valójában mit is tartalmaz. Azt olvastam,hogy nagyon sok antioxidánst tartalmaz  ami viszont fokozza az elenállóképeséget, ill a gyulladások leküzdésére is elengedhetetlen a C vitaminnal együtt, ráadásul abban is bővelkedik.

 

Ezután beindult a keresgélési folyamat a weben és arra a következtetésre jutottam, hogy a piros, de még jobb a sötét bordó szinű gyümölcsöket  adni neki minden nap. Igaz eléggé megunta mert elejében csak gránátalmát és szedret adtam neki, és mikor már látni sem birta akkor kezdtem adni neki meggyet, málnát, fekete ribizlit, szamócát (földi epret), piros ribizlit, gránátalmát ismét , áfonyát és szedret aminek nincs magja (kiderült, hogy a mag miatt nem akarta megenni). Fagyasztva is beszerezhető télen, és csak  meleg vizzel kiengedem  és már eheti is. Mindez melett lila hagymát , céklát , piros paprikát , sárgarépát  és más gyümölcsöt , főzelékfélét , húst is ennie kell. Súlya nem igazán gyarapodott, de már az is jó, hogy kb 3-3,5 hónap alatt nem volt újabb láza, sem komolyabb gyulladása eddig.

Hálát adok az Úrnak, hogy megajándékozott bennünket a gyógyitó természettel és annak, hogy gondja van ránk!

 Pár éve írtam a fenti bejegyzést, azóta a gyermek helyre jött!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.