Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bácsföldvár szerbül Bačko - Gradište, németül Feldwar in der Batschau a Tiszamente legdélebbi magyar jellegű települése Vajsadág területén.

A Falu fekvése : Óbecsétől 10 km-re délre a Ferenc Csatorna partján fekszik. A szerblakta Csúrogtól mindössze 8 km-re helyezkedik el.

Mindössze 3 km - re található a Tisza folyamának a szabályozása után megmaradt holtág, a mai  un. "Holt Tisza" .Partja mentén  nagyon  kedvelt rekreációs , pihenő térség alakult ki. Mára már közel 8 km hosszú vikendzónát alakítottak ki a térség és horgászni szerető más falvak, városok lakosai. Itt közkedvelté vált a gyümölcsösök telepítése valamint szőlőültetvények is kisebb menyiségben .

Jellemző a vikend településre , hogy  nincs vízvezetékhálózat kiépítve, és áramszolgáltatás sem létezik, azonban az aszfalt utat kiépítették. Mindenképpen az itt töltött idő lehetőséget nyújt a csöndes, madárfüttyüléssel dúsitott pihenésre és horgászásra.

A falutól 6 km-re található Gyöngysziget mely az un." Krokan" borról vált híressé az elmúlt időben, most viszont Törökbecse község fennhKépatósága alá tartozik.

Ma is láthatóak még  a  "római  sáncok"  Csúrog és Bácsföldvár határában,melyek az iszonyú háború maradványai,a római időkből.

Lakossága a 2002-es népszámlálás után  5445 fő. Melyből 46% magyar nemzetiségű, 44% szerb a maradék 10% pedig  15 féle nemzetiségű.

A falu rendelkezik iskolával,  2 óvodával, 2 templommal, városházával, orvosi rendelővel, könyvtárral,mozival,piaccal, 2 gyárral bevásárlóközponttal, szórakozóhellyel , taxival ,stb. Néhány kép a falunkról és a közkedvelt vikkentelepről a   képgalériában megtekinthető.

 

       

Kép

 

A mappában található képek előnézete Falunk

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.